torsdag 16 juli 2009

Jag är sjukt trött på lärare...

...som närmast lovar bra betyg till flera studenter och sedan lämnar över själva rättningen till en helt annan lärare som tydligen har helt andra kriterier. Tack!

...som är den "rättande läraren" som man aldrig tidigare har träffat och som ger en dåliga betyg utan att kunna ge ett bra svar på varför så att man kan förbättra sig till nästa gång. Tack!

...som antecknar att man har fått ett sämre betyg än det man faktiskt fick och dessutom räknar fel så att slutbetyget blir ett helt annat än vad det skulle vara. Tack!

...som inte ens tar sig tiden att påpeka att de inte kan öppna en grupps dokument på ett onlineseminarium, vilket gör att gruppens medlemmar inte blir registrerade som deltagare på det obligatoriska seminariet. Tack!

Om jag har varit med om detta? Japp, inom loppet av ett par veckor! Jag tror och hoppas att jag blir en bättre lärare än dessa personer.

/H

4 kommentarer:

 1. Lärare på högskolan är ganska ofta de absolut sämsta pedagogerna...

  SvaraRadera
 2. Ja. Oftast har de ju inte ens någon pedagogisk utbildning vad jag har förstått! Bara mycket ämneskunskaper. Som om det skulle betyda att man är duktig på att lära ut! Suck, säger jag bara!

  SvaraRadera
 3. Vilken institution är det?

  SvaraRadera
 4. Tre stycken på SOL (engelska) och en på Centrum för genusvetenskap.

  SvaraRadera