tisdag 3 januari 2012

Tre nya serier

Jag har precis börjat kolla på tre nya serier som känns ganska lovande: Suburgatory, Revenge och Once Upon A Time. 

Suburgatory handlar om Tessa och hennes far George som flyttar från Manhattan till en väldigt rik förort där plast är mer regel än undantag. En lättsam komedi som faktiskt är ganska rolig.

Revenge handlar om Amanda som numera kallar sig själv för Emily. Hennes pappa blev oskyldigt dömd till fängelse och deras liv förstördes när pappans så kallade vänner satte dit honom. Amanda har bestämt sig för att hämnas på de som förstörde hennes barndom och familj. Jag har bara sett två avsnitt, men det är väldigt spännande. 

Once Upon A Time handlar om sagokaraktärer som blir förbannade av en häxa och således hamnar i vår värld. Karaktärerna lever olyckliga i Storybrooke, men har ingen aning om sitt forna leverne. Deras enda hopp är Snövits dotter som inte heller vet vem hon är. Jag har bara sett ett avsnitt, men jag tycker att serien verkar bra och spännande. Jag gillar ju sagor, så det blir lite speciellt när sagokaraktärerna hamnar i vår värld.

Har ni sett någon av dessa serier? Vad tycker ni? Eller har ni börjat titta på något annat nyligen? Jag tar gärna emot tips om tv-serier.

/Hannah

6 kommentarer:

 1. Jag ska kolla de tre, har införskaffat Revenge redan - men inte sett den ännu.

  Såg första delen av "Boss" igår. Den verkar intressant. Politisk intrig och massa fuffens bakom kullisserna. Kelsey Grammer verkar vara bra i den.

  Ser även Hart of Dixie.. känns lite som en kombination av Gilmore Girls och filmen Doc Hollywood. Den är sådär lagom rolig och små-söt med lite "will they, won't they?"

  Grimm är en annan sagovariant där en polis får veta att Bröderna Grimms sagor egentligen var sanna och att de bekämpade monster. Och att han är deras ättling.

  Det är de enda jag kan komma på just nu som jag ser och inte du ;)

  Ooh.. Ringer.. med Sarah Michelle Gellar, där hon låtsas vara sin tvillingsyster - massa som händer där!

  SvaraRadera
 2. Oj, det är ju en massa serier! Får se om jag hinner kolla på dem också! Får väl börja med trailers. :)

  SvaraRadera
 3. Du har prickat in precis de tre som jag också vill se ;) // Erica

  SvaraRadera
 4. Jag gillar alla tre, så jag tycker definitivt att du ska se dem! :)

  SvaraRadera
 5. Suburgatory är faktiskt mycket bra samt Once upon a time. Rekommenderas!

  Grimm och Hart of Dixie som din syster nämnde är också mycket bra.

  Sen finns ju Shameless. Finns 6 säsonger av den brittiska och än så länge 1 säsong av den amerikanska. Kan dock inte bestämma mig vilken som är bäst.

  Annars så har jag börjat kolla på Hell on wheels. En "västern" serie. Men de är nog inte direkt din smak?!?

  SvaraRadera
 6. Jag gillar också Suburgatory och Once Upon A Time. Men du borde se Revenge om du inte har gjort det! Jag är helt fast! Har bara ett avsnitt kvar. Som tur är kommer ett nytt imorgon! ;)

  Jag har börjat kolla på Hart of Dixie och ska nog kolla in Grimm också.

  Shameless kanske jag borde kolla in, ja. Gillar ju brittiskt! Nej, Hell on Wheels låter inte som min grej! ;)

  SvaraRadera