tisdag 26 maj 2009

Sista inlägget för nu; Gör något bra!

Jag blev inspirerad av Vegofamiljen och ska också försöka samla in lite pengar till Röda Korsets Rädda Mammorna-kampanj med hjälp av Blogguppropet.

Jag vet precis hur det är att vara nästintill pank jämt (hello, I'm a student!), men jag tycker att man i alla fall kan avvara 25 kronor till förmån för ett gott ändamål. Vad tycker ni?

Lite F.A.Q. kommer här:

"Vad är Rädda Mammorna?
Rädda Mammorna-kampanjen är Röda Korsets årliga vårkampanj med syfte att samla in pengar till kvinnor som drabbats av krig och konflikt. Syftet är att samtidigt belysa dessa kvinnors situation. Olika insamlingsaktiviteter pågår över hela landet under maj månad, dels via Röda Korsets lokala frivilligarbetare och dels genom centrala aktiviteter såsom exempelvis den insamlingskväll som sänds på TV4 på mors dag den 31 maj kl 20.00-22.00. Dessutom kan man alltid besöka kampanjsajten www.redcross.se/mamma. Blogguppropet är en del av den stora insamlingen.

Vart går pengarna?
Intäkten från Rädda Mammorna-kampanjen hjälper mammor och andra offer som drabbats av krig. Kampanjen finansierar dels internationella insatser i DR Kongo, södra Sudan, Jemen, Liberia och Västbanken och dels verksamhet i Sverige såsom familjeåterförening för familjemedlemmar som splittrats på grund av krig och konflikt, efterforskning av saknade anhöriga, stöd till asylsökande och Röda Korsets behandlingscenter för torterade flyktingar.

Vad är Blogguppropet?
Blogguppropet är till för att visa att bloggare i Sverige är en folkrörelse att räkna med. Vi vill att så många som möjligt ska visa att man bryr sig genom att stödja Röda korsets insamling till förmån för Rädda Mammorna. Alla pengar som samlas in via blogguppropet går till Rädda Mammornas insamling. Tekniska detaljer för att lägga in widgeten på din blogg finner du när du loggat in."

Så snälla människor, skänk en liten slant eller lägg i alla fall till den här widgeten på er blogg. Ni hittar widgeten högst upp i sidomenyn. Tack på förhand!

/Hannah (som ska göra något vettigt nu!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar