lördag 3 oktober 2009

Vegetariska skor!?

Från min gamla blogg:

"[...] det enda jag äger i skoväg är kalla gummistövlar, tretusen par converseskor samt ballerinaskor (nej, jag tror inte att jag kommer använda de sistnämnda i vinter!). Jag antar att ni fattar att jag måste handla ett par vinterskor? Problemet är att nästan alla "bra" skor som funkar i det här vädret är i skinn, mocka eller i något fakematerial som ser ut som något av dessa. Jag vill inte ha på mig djur! Och jag vill inte ha på mig något som ser ut som djur! NEJ, TACK! Ska det vara så svårt?! Ja, tydligen. Jag har varit inne på alla skoaffärssidor jag kan komma på och jag hittar ingenting som kan funka."

Detta skrev jag för ungefär ett år sedan och precis så känner jag mig just nu. Igen. Jag hittar aldrig några fina och bra vinterskor som inte får mig att tänka på det döda djuret det är gjort av (eller som försöker efterlikna ett dött djur). Jag har kommit fram till att jag kanske får rucka lite på mina principer om jag vill gå i något annat än Converse eller gummistövlar i vinter. Jag behöver ju inte gå runt i djurhud, men kanske i ett par skor som liknar det. Fakeskinn eller fakemocka. Det är lite trist, men jag hittar verkligen inget annat. Eller där ljög jag. Det finns ju sidor med så kallade vegetarian shoes, men då måste man oftast beställa från ett annat land, vilket känns sådär när man inte ens vet om storleken passar. Det känns faktiskt alltid sådär att beställa just skor. De måste provas helt enkelt.

Hm. Nu hittade jag faktiskt något intressant. Sugar Shoes. Deras skor verkar inte vara gjorda av djur. Problemet är att jag bara hittar webbutiker som säljer dessa skor. Jaja. I värsta fall får jag beställa ifrån internet. Annars tror jag att det finns en butik i Malmö med vegetarian shoes. HÄR kan ni kolla in Brandos utbud av Sugar, men det är inte billigt direkt! Och HÄR hittar ni Sugar Shoes hemsida.

Hur gör ni andra veg(etari)aner? Och en fråga till alla som läser: har ni sett några fina och bra vinterskor som inte är gjorda av djur?

Dags att äta nu.

/Hannah

4 kommentarer:

 1. Tänkte på dig idag när jag var inne och tittade på Ellos, såg att de hade Ekologiska kläder :P

  SvaraRadera
 2. Haha, ja. Ekologiska kläder hade inte varit helt fel! Fast det brukar mest vara vanliga basplagg i ekologisk bomull. Hoppas att utbudet blir lite större (och billigare!).

  SvaraRadera
 3. Men det finns ju fodrade converse?

  SvaraRadera
 4. Anonym: Ja, fast de är oftast i läder eller mocka vad jag vet.

  SvaraRadera