torsdag 8 mars 2012

Inspirerande kvinnor

Såhär på Internationella Kvinnodagen tycker jag att man kan lyfta fram några bra och inspirerande kvinnor. Det finns såklart en massa kvinnor som inspirerar mig men nu kommer jag bara skriva om en av dem, nämligen min mamma.

När jag tänker på min mamma så tänker jag på orden stark och ambitiös. Hon har fått kämpa en del i sitt liv, kanske särskilt när hon var ensamstående med tre barn och jobbade natt inom vården. När hon var 16 blev hon gravid och ingen trodde att hon skulle klara nian, vilket fick henne att kämpa desto mer och klara skolan med bravur. Trots att hon hade barn gick hon sedan gymnasiet för att bli undersköterska och såg också till att ta sitt körkort (på den här tiden var hon visserligen ihop med min pappa, men jag tycker ändå att det är bra och starkt jobbat). Hon jobbade inom vården flera år. Hela tiden visste hon att hon skulle studera vidare en dag. Livet och fyra barn kom bara emellan. Så en dag när hon var drygt trettio började hon plugga till socialpedagog och nu jobbar hon som biståndshandläggare i Ed. Jag är stolt över att ha en mamma som hela tiden har haft ett mål och som trots hinder på vägen har sett till att uppnå det. Hon har visat mig att det aldrig är försent att ändra riktning och att man faktiskt kan börja med familj och ta studier sedan och ändå få det att fungera. Det tycker jag är häftigt!

Fina mamma med Viggo, hennes första och hittills enda barnbarn.

Andra kvinnor som inspirerar mig är till exempel Simone de Beauvoir, Mia Skäringer, Gudrun Schyman, Lady Dahmer, Liv Strömquist och Geena Davis.

Vilka kvinnor inspirerar er?

/Hannah

2 kommentarer:

  1. Men jaaaaag då??

    Eller vänta nu.. kanske inte är så inspirerande nuförtiden hahaha

    Jag är för trött och min låtsas-migrän har inte gått över så jag kan inte komma på några inspirerande kvinnor som du inte redan nämnt. :)

    SvaraRadera
  2. Du är såklart också inspirerande! Som har gått från allra mörkaste mörker till något mycket ljusare. Tänk bara på vilka framsteg du har gjort de senaste åren. :)

    SvaraRadera