torsdag 9 februari 2012

Serietips!

Jag fick för mig att jag behövde fler serier att titta på (ehem!). Nej, men ärligt talat. Ibland står man där och har knappt något att titta på. Då hittar jag något nytt som jag aldrig har sett. Och tur är väl det, för annars skulle jag missa så mycket bra (vilket jag säkert fortfarande gör med tanke på hur många bra serier det finns). Igår började titta på två helt olika serier. Engelska Downton Abbey och norska Dag. Jag blev helt kär i Downton Abbey efter bara ett avsnitt (om jag ska vara ärlig grät jag till och med en skvätt under avsnittet). Jag älskar kostymdramer av hög kvalitet. Just den här serien handlar om en rik familj och deras tjänstefolk år 1912, precis efter att Titanic har sjunkit. Den verkar riktigt lovande. Det känns så kul att jag har två hela säsonger att se (visserligen relativt korta, men ändå)!


Den andra serien, Dag, verkar också väldigt lovande efter bara ett avsnitt. Den handlar om relationsterapeuten Dag som är en riktig misantrop och som råder alla att göra slut eftersom det ändå inte finns någon mening med samvaro med andra. En svart komedi helt enkelt. Jag trodde aldrig att jag skulle kolla på en norsk serie, men nu kanske jag blir fast trots allt.


Vad tror ni? Succé eller inte?

/Hannah

2 kommentarer:

 1. Anders rekommenderade Dag till mig för ett tag sedan, men har inte hunnit kolla ännu.

  Låt mig veta om Downtown Abbey är bra!

  Jag har oftast serier att se på (ser alldeles för många), men ibland så är allt på paus i flera veckor, och då sitter man där med ingenting.. och letar nytt :P

  SvaraRadera
 2. Dag är definitivt rolig. Dessutom är avsnitten bara drygt 20 minuter och det kan ju vara bra att ha något som inte är så långt.

  Du måste kolla in Downton Abbey! Har nu sett två avsnitt och ska strax se det tredje. Jag fastnade direkt!

  Precis så var det för mig igår. Det kändes inte som att jag hade så mycket att se på när jag hade sett de få serier som kom igår.

  SvaraRadera