söndag 26 februari 2012

Att ha mål varje dag

Efter tre veckors praktik med tidiga morgnar och tidiga läggningstider kom den här veckan som en chock. Jag hade en föreläsning i tisdags. En. Det var allt. I måndags pluggade jag inför min redovisning och inlämning på tisdagen, annars gjorde jag inte särskilt mycket under resten av arbetsveckan. I torsdags städade jag lägenheten och tränade. Det känns inte som om jag gjorde så mycket mer.

Igår kom jag på att jag nog borde ha några mål med varje dag (jag kanske är arbetsskadad?). I och för sig tänker jag ofta att jag borde göra och hinna vissa saker vissa dagar, men det blir aldrig så mycket som jag har tänkt. Så igår skrev jag upp fem eller sex saker som jag ville hinna med under dagen. Det kan vara allt från att diska och tvätta till att läsa kurslitteratur eller skicka ett viktigt mail. Om jag sedan skriver en lista, en lista man faktiskt kan ta på, hjälper det mig enormt. Av någon anledning följer jag en skriven lista mer troget än en lista i huvudet. När något är gjort stryker man det på listan. 

Jag inser att detta kanske låter simpelt och urdumt, men det har funkat för mig både igår och idag (fast jag har några småsaker kvar på listan idag, men dem hinner jag med). Jag tror att jag ska fortsätta med de här listorna de dagar jag inte har så mycket på schemat. Annars blir det lätt att jag sover bort halva dagen och inte gör något vettigt alls.

Gör ni också såhär? Eller är ni bra på att göra "det ni ska"? Kanske har ni andra strategier för att komma någonvart varje dag?

/Hannah

2 kommentarer:

  1. Jag har mål varje dag... Att vakna!!
    Resten har en tendens att lösa sig....


    //Fadren

    SvaraRadera
  2. Tänk om det vore så lätt i min värld...

    SvaraRadera