fredag 19 mars 2010

Hannah the teacher

Ok. Jag tror att jag har bestämt mig nu. Som det känns just nu så tänker jag utbilda mig till gymnasielärare. Detta betyder att jag bara har ett och ett halvt (eller två) år kvar efter den här terminen. Så himla skönt! Det är underbart att se ett slut på pluggandet, hur kul det än kan vara ibland. Jag längtar efter en ok lön. Att inte leva på 8000 kronor i månaden. Att inte känna sig fattig efter att ha köpt ett par jeans eller ett par träningsskor eller en resa till mamma eller pappa. Förstår ni hur skönt det skulle vara?

Jag har sökt det där masterprogrammet i Uppsala igen. På distans, såklart. Jag vet inte om jag kommer ta ut min lärarexamen efter 1,5 år eller om jag skriver masteruppsatsen också (ett halvår till). Det beror nog på jobbmöjligheterna.

Visst känns det lite trist att inte satsa på en akademisk karriär, men det kan man alltid göra senare. Nu tycker jag att det känns kul att jag snart kommer vara klar och att jag får undervisa i både engelska och franska. Det vore så svårt att välja bort ett ämne.

På ett sätt känns det lite surt att jag inte började lärarprogrammet nu i vår när jag ändå var antagen. Samtidigt tror jag att jag behöver den här "slappa" terminen med lite spanska och franska. En slapp och rolig termin, helt enkelt. Efter ganska stressiga terminer med ibland 150 % plugg plus flera extrajobb. Just nu läser jag bara 75 %, även om jag jobbar lite också. Vilken skillnad!

Jag tror att jag har bestämt mig och det känns himla bra. Det här är nog rätt. Just nu.

/Hannah

2 kommentarer:

  1. Grattis till att du bestämt dig - det känns alltid lite bättre när man vet vad man vill göra :)

    SvaraRadera
  2. Tack, ja, det känns bra! :)

    SvaraRadera