tisdag 1 december 2009

Till alla som har ett hjärta: Hjälp Leonora att gå klart skolan!

Hej vänner. Ni kanske har märkt att något fruktansvärt har hänt. Jag har hintat lite om det i bloggen, men inte velat gå in på detaljer. Såhär ligger det till. Min fina kompis Cecilias lillasyster Leonora går igenom något riktigt jobbigt just nu. För drygt tre veckor sedan blev hennes flickvän Caroline påkörd utanför sitt hem i Sundsvall när hon var ute och gick med sin hund. Caroline blev svårt skadad med både skallfraktur, benfrakturer och allvarliga hjärnskador. Hon har legat nedsövd, men får inte längre mediciner för att vara det.

Ett tag såg det mörkt ut när läkarna sade att hon förmodligen aldrig kommer vakna igen. När Carro nyligen flyttades från Umeås universitetssjukhus till Sundsvall menade läkarna i Sundsvall att det inte alls såg så mörkt ut för Carros framtid. Det finns en god chans att hon vaknar och är medveten om vad som händer. Att hon kommer få ett helt ok liv, även om det skulle ta upp till 5-6 månader. Hon har redan visat tecken på att hon känner igen röster; hennes puls ökar och hon rör sig när hennes nära och kära pratar.

Nu till saken. Carolines flickvän sedan två och ett halvt år tillbaka, Leonora, har nu ekonomiska och praktiska problem när hennes flickvän inte får några pengar från försäkringskassan. Tidigare delade de på hyran och Carro stod för de flesta andra räkningarna. Leo har precis råd med hyran, men har inga pengar kvar till mat och annat. Leonora har en ynka termin kvar på sin utbildning, men kommer kanske tvingas att avsluta den om hon inte har råd att bo kvar i Sundsvall. I värsta fall får hon sluta skolan och flytta hem till sina föräldrar i Ed och vara långt ifrån den hon älskar mest av alla. Hennes syster och vänner har nu startat en insamling för att Leonora ska kunna gå klart skolan och få vara nära sin flickvän.

Fina Leonora till vänster och fina Caroline till höger.

Jag hoppas att jag med det här inlägget kan få i alla fall några att hjälpa till. Jag vet att många som läser min blogg är minst lika fattiga som jag, men jag tror och hoppas att flera av er kan undvara kanske 50 kronor i alla fall. Det hade varit en av de finaste julklapparna man kan ge. 50 kronor gånger många personer blir mycket pengar och räcker till ganska mycket mat. Jag lider verkligen med Leonora. Att hon ska behöva tänka på ekonomiska problem när hon har så mycket annat viktigt att tänka på. Caroline, skolan och att bara klara av att leva varje dag. Så snälla, om ni kan skänka en slant till någon som behöver det, gör det! Jag hade varit evigt tacksam.

En insamling har startats HÄR. Det tråkiga är att de tar en avgift av pengarna. Jag själv har skickat pengar direkt till Cecilia, Leonoras syster, som man kan göra om man kontaktar henne via mail (sixten_87@hotmail.com). Om någon som jag känner vill ha hennes bankkontonummer har jag också det.

Cecilia skriver om allt som händer Caroline och Leo på sin blogg som ni finner HÄR. På hennes blogg hittar ni också hennes kontaktuppgifter.

Min fina man David kom på världens bästa idé. Idag eller imorgon kommer han lägga upp en auktion på sin pärlplatteblogg där alla pengar oavkortat kommer gå till Leonora. Han auktionerar ut en pärlplatta av en tv-spelskontroll. Jag hoppas att många kommer buda på den! Så fort han lägger upp auktionen kommer jag att direktlänka dit härifrån.

Jag hoppas och tror att mina läsare är godhjärtade människor som vill göra något gott denna månad. Det är verkligen rätt månad för det också. Leonora ska inte behöva oroa sig för framtiden under julen!

Tack på förhand. Kärlek.

/Hannah

4 kommentarer:

 1. Stort Hannah, riktigt stort. Du är en godhjärtad människa. Har du lust att maila mig bankuppgifter?

  SvaraRadera
 2. Äsch, jag hoppas att folk hade gjort detsamma för mig! Det är så jag försöker tänka. Kan jag hjälpa så gör jag det!

  Självklart skickar jag det. Det är redan gjort! :) Jättestort tack för att du hjälper till! Det betyder så himla mycket! KRAM!

  SvaraRadera
 3. Du är en sån fin människa hanna, och David, för att inte tala om honom också.
  Ni är så .. jag vet inte. orden räcker inte till.
  Tack. Jag vet inte mer vad jag ska säga.

  SvaraRadera
 4. Cecilia: Som sagt, jag hoppas att folk hade hjälpt mig lika mycket. Jag tycker att både Leo och Carro förtjänar något bättre. Tänker på er hela tiden. Massa kramar! <3

  SvaraRadera