tisdag 8 maj 2012

Förhandsvisning av Cockpit

Idag gick jag på Bioklubbens medlemskväll och förhandsvisning av den svenska filmen Cockpit som har premiär den 13:e juli. Eftersom det var medlemskväll bjöd de på popcorn och läsk och hade några tävlingar. Mycket trevligt! Dessutom fick vi gå in på en röd matta på innergården eftersom vi alla var kvällens VIP!

Vi hade ganska låga förväntningar på filmen men den var faktiskt ganska rolig ibland. Särskilt Jonas Karlsson och Björn Gustafssons karaktärer. Filmen handlar om piloten Valle som plötsligt står utan jobb och bestämmer sig för att klä ut sig till kvinna eftersom han vet att ett visst företag söker just en kvinnlig pilot. Filmen tar upp stereotypa könsroller och problematiserar vissa saker men ibland känns det snarare som om den hånar hela genustänket. I och för sig är de "dumma" karaktärerna ofta könsstereotypa (som de snuskiga och mansgrisiga medelålders männen) och i slutändan har filmen ett bra budskap. Jag tyckte definitivt att den var riktigt rolig ibland och det är en lättsmält film. Kanske ingen typisk biofilm, men helt ok.


Roligaste repliken: "Jag vet att du är pilot och så. Men är du lite dum i huvudet?" (med reservation för icke-exakta ord)

/Hannah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar