torsdag 26 november 2009

10 kortisar (eller: för att komma ifatt)

10 kortisar kommer här:

 • Jag har inte skrivit det än, men jag skriver det nu: Tegan and Sara var självklart apbra! Efter konserten försökte jag hitta min försvunna enäggstvilling som jag ska starta band med. Det gick inte så bra. Såhär bra var de:


 • Jag har ordkunskapstenta på lördag. Vilket engelskt ord som helst kan komma. Eller nej, förresten. De 3000 vanligaste kommer inte eftersom vi förväntas kunna dem. Det är alltid lite stressigt med ordkunskapstentorna eftersom man kan plugga hur mycket som helst, på allt och inget liksom. Dessutom måste man få VG på tentan för att kunna få VG på hela kursen. Det spelar alltså ingen roll om man får VG på allt annat om man inte får det i just den här lilla fjuttiga delkursen. Press och stress, med andra ord (om man är sjukligt ambitiös som jag råkar vara).
 • Det känns som om ett beroende måste ersättas av något annat. Jag skippar glassen och godiset, men moffar i mig naturgodis och saffransgifflar. Jag skyller gärna på PMS eller säger att "jag förtjänar det" eftersom jag pluggar så himla mycket. Suck på mig.

(nej, jag visste inte heller att jag skelade!)

 • Jag har köpt en superröd färgning (ja, tyvärr blev det färg, inte en toning). Egentligen ska man bleka håret först, men sånt orkar jag inte med. Det ska bli spännande att se hur det blir!
 • I måndags gick jag och ett par kursare på pjäsen The Importance of Being Earnest. Långt över förväntan! Sjukt bra och rolig pjäs! Den var på engelska och det var utbytesstudenter som var skådespelare. Min kursare Camilla var regissör och hade uppenbarligen gjort ett bra jobb.
 • Jag jobbar mycket nu. Både med transkriptioner och pedagogjobb. Idag var jag hos min "familj" och hjälpte till inför ett spanskaprov. Jag ska dit en extra gång på söndag också. Skönt med lite extrapengar, även om det knappt är värt det.
 • Min kandidatuppsats vill bli skriven, men jag har aldrig tid med det. Kässt.
 • På lördag efter tentan ska jag och min partner in crime julbaka. Det blir pepparkakor och säkert något mer. Mumma!
 • Jag fattar inte hur jag ska hinna klart med allt på typ tre veckor. Jesus.
 • Det finns fortfarande hopp. Det kanske går bra till slut ändå. Jag hoppas att hon klarar det!
Nu ska vi glutta på film. Jag tror att vi ska se den här:/Hannah

2 kommentarer:

 1. Jag vet att det samtidigt är sjukt stressande att allt ska hinnas med på tre veckor men tänk - om tre veckor är det över! Om tre veckor kan du ta det lite lugnare. :)

  SvaraRadera
 2. Om jag ändå kunde tänka så! Om tre veckor är inte allt över, tyvärr, bara vissa saker! Om tre veckor måste jag skriva klart min kandidatuppsats som ska vara klar den 4:e januari. Jag kan egentligen inte ta det lugnt förrän efter den 16:e januari när jag har terminens sista tenta. Då får jag kanske ett par dagar ledigt innan vårterminen börjar! :) Men visst, det ska bli skönt när tentorna på den här sidan av julen är klara! Det blir iaf. mindre och mindre att göra.

  SvaraRadera