lördag 9 juni 2012

Rock of Ages

I torsdags gick jag och Lisa på en förhandsvisning av filmmusikalen Rock of Ages. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Den var lite schizofren. Och bara det faktum att någon låter Tom Cruise vara med i en musikal är ju märkligt. Det skulle vara en rockmusikal men de unga skådespelarna som spelade filmens turturduvor hade inte direkt rockröster. Jag blev riktigt irriterad över att den kvinnliga huvudrollsinnehavaren hade en sådan där smörig flickröst som inte alls passade låtarna. Hon spelade en tjej som älskar rock men kändes bara som en poser. Inte ens när det handlar om rock får kvinnor vara coola och tuffa. 

Allt var inte dåligt. Vissa scener var lite roliga. Till exempel relationen mellan Alec Baldwin och Russel Brand. När de sjöng kändes det mest som en parodi på musikaler, men en ganska rolig sådan. Sedan tyckte jag att Catherine Zeta-Jones spelade en rolig karaktär som till synes hatade rock och ville förinta den. 

Jag blev lite irriterad över att kvinnorna hela tiden blev helt tagna av männen och hade svårt att koncentrera sig på grund av männens "sexighet". Å andra sidan brukar det vara män som fördummas och inte kan hålla ögonen borta från kvinnor i diverse filmer och serier, så med tanke på det var det kanske trevligt med lite omväxling, även om det fördummar kvinnor. 

Kort och gott kan jag säga att filmen var ganska dålig och väldigt förutsägbar men att den hade sina ljusa stunder. Bättre än så kan jag inte förklara!


/Hannah

8 kommentarer:

 1. på tal om rockiga tjejer, har du sett The Runaways? vet inte om du gillar dem, eller gillar biografier (typ?). men jag tycker den är rätt bra iaf :) om du inte sett den, så är det ett tips ;)

  SvaraRadera
 2. Ja, den har jag sett! Jag älskar ju Joan Jett! :) Filmen var helt ok, men jag hade hellre sett någon annan än Kristen Stewart som Joan Jett. Trots det tyckte jag att filmen var ganska bra ändå.

  SvaraRadera
 3. jag tycker hon är ganska duktig men vet inte riktigt om hon var rätt för den rollen.
  den fick mig att upptäcka lite ny musik iaf, då måste den ju ha uppfyllt något bra :D

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte att hon var bättre i den här filmen än i vissa andra (typ Twilight. men jag har bara sett den första).

  Hello Daddy, hello Mom, I'm your ch-ch-ch-ch-ch-ch-cherry bomb!!!

  SvaraRadera
 5. hon gör huvudrollen i en film som heter Speak. tycker väldigt mycket om den filmen, eller ännu mer boken egentligen. men twilight är nog inte riktigt min grej :P

  ja!! :D dakota fanning däremot imponerade på mig, visste inte att hon kunde sjunga :) (till skillnad från kristen, tyckte inte hon hade någon vidare sångröst)

  SvaraRadera
 6. Ok, den filmen kanske jag borde se då!

  Ja, jag visste inte heller att Dakota kunde sjunga!

  SvaraRadera
 7. om du har vägarna förbi småland är du varmt välkommen på filmkväll :) jag har den tyvärr bara utan text men du verkar ju grym på engelska så det är inga problem va ;)

  SvaraRadera
 8. Jag är ju aldrig i Småland, men om jag åker dit någon gång får vi definitivt ha en filmkväll! :D

  SvaraRadera