torsdag 7 juni 2012

3 minuter har blivit 30

Kommer ni ihåg för en massa veckor sedan när jag började jogga? Första veckan var det bara 3 minuter per pass. Helt otroligt patetiskt men någonstans får en ju börja. Och jag följde programmet till punkt och pricka. Börja sakta, öka en del varje vecka. 

Igår, efter att ha skickat in terminens sista uppsats och tagit sommarlov, var det dags för veckans första joggingpass. Och det var otroligt jobbigt. 36 minuter, varav 30 minuter jogging. 1 minut rask promenad plus 5 minuter jogging gånger 6. Men jag klarade det. Och jag känner mig så stolt över mig själv! Tänk att jag efter drygt två månader kan jogga tio gånger mer än de 3 minuterna jag började med! Det är ändå ganska häftigt, trots att 30 minuter kanske inte är jättemycket. Men 30 minuter är definitivt ett träningspass som gör skillnad. 

Om tre veckor ska jag kunna jogga 40 minuter per pass. Det återstår att se om jag lyckas med det, men det tror och hoppas jag!

Om någon undrar så håller jag mig till programmet förutom när det gäller hur många gånger en springer per vecka. Just nu borde jag enligt programmet jogga fyra gånger per vecka och till slut fem gånger per vecka. Det tycker jag är för mycket för att hålla mig motiverad, så jag joggar tre gånger per vecka och har tänkt fortsätta med det.

Ska ni träna något i sommar?

/Hannah

8 kommentarer:

 1. Jag ska träna på att äta glass! Men det var kanske inte riktigt det du menade :D

  SvaraRadera
 2. Inte riktigt, men det låter ju som väldigt trevlig träning!

  SvaraRadera
 3. du är skitbra :D jag borde verkligen också börja träna!

  SvaraRadera
 4. Det kanske är svårt att träna med tanke på ditt tillstånd?! :) Men typ yoga eller simning kanske vore något? :) Eller bara promenader.

  Vet inte om jag är särskilt bra. Just nu sitter jag och bävar inför min joggingrunda som jag måste springa idag!

  SvaraRadera
 5. tänkte mer på mamma-träning :P knipövningar och sånt haha. stavpromenader blir det också, jag älskar ju att gå, även om jag blivit dålig på mina promenader på senare tid :/

  jag tycker det! du gör ju det du bestämt att du ska göra och fortsätter ;) jag är ganska bra på att börja och på att sluta haha

  SvaraRadera
 6. Haha, jag tänkte på sådan där mammayoga! :P Är det inte sånt gravida kändisar gör? ;)

  Ja, jag försöker. Men det är svårt att hålla motivationen uppe. Men det kanske hjälper med appen Runkeeper. Nu har jag i alla fall joggat idag! :)

  SvaraRadera
 7. antagligen.. låter väldigt mycket madonna :P typ..
  jag håller mig nog till promenader och sådana övningar jag kan göra hemma, har inte råd med träning :S och yoga vågar jag nog inte göra hemma, rädd att göra fel och bryta livmodern eller nåt :P haha

  BRA! :D jag hejar på dig!!

  SvaraRadera
 8. Haha, bryta livmodern! Jag hoppas att det inte är möjligt! :P

  Tack, tack! Jag behöver alla hejarop jag kan få! :)

  SvaraRadera