onsdag 23 juni 2010

Gym, jogging och kondition

Igår tränade jag styrka på gymmet och sedan joggade jag tillsammans med Johanna, min joggingcoach. Vi joggade två kilometer, vilket väl är ingenting för rutinerade joggare, men jag känner mig himla nöjd med det. Jag lyckades faktiskt jogga hela tiden. Förra veckan joggade jag nog högst en kilometer i sträck. Det går åt rätt håll med andra ord. Mitt mål är väl att kunna jogga 4-5 kilometer i sträck. Jag undrar hur lång tid det kommer ta tills jag är där!

Det enda negativa med joggingen är att jag fick ont i magen under brösten efter joggingturen. Det kändes som när jag blir riktigt stressad inför tentor. Man blir väl inte stressad av att jogga?! (det skulle isåfall vara för att Johanna springer en meter framför mig hela tiden) Vad tror ni veteranjoggare? Jag hoppas att det inte fortsätter såhär, för det är en riktigt obehaglig känsla och det tar ett tag innan den försvinner.

Idag ska Johanna precis som jag skaffa sig ett träningsprogram på gymmet och då tänkte jag gå dit och köra lite kondition eftersom jag missar dansen ikväll. Det blir antagligen cykel och crosstrainer.

Om man är ointresserad av träning, vilket är lättförståeligt, är detta inlägg oerhört tråkigt. I hear you.

Jag hoppas att jag kan komma i form. Det här känns som det bästa sättet. Träna en del och inte äta en massa skit till vardags. Det tråkiga är att det tar så lång tid. Trägen vinner, eller hur var det?

/Hannah

2 kommentarer:

  1. usch. nu känner jag mig som en hemsk joggingcoach. men att vara nervös inför att träna är kanske inget underligt egentligen. när jag cyklade och red var jag nästan rädd-nervös inför alla träningspass. men jag antar att det går över i takt med att det går bättre

    SvaraRadera
  2. Haha, nej, så behöver du inte känna det! Det är bra att du är min morot/hare. Fast jag var ju bara stressad/nervös efter passet. Mycket märkligt. Antagligen beror det på dålig kondis och då borde bekymret snart vara ur världen.

    SvaraRadera