torsdag 27 maj 2010

Framtiden

Som vanligt när jag börjar närma mig mitt slutgiltiga yrke så börjar jag tvivla. Just nu känns tanken att gå i kloster som en ganska god idé. Eller kanske att flytta till en kibbutz på något obskyrt ställe där man bara lever för dagen. Fast allra helst vill jag bara gå i ide och vakna när allt har ordnat sig på alla sätt och vis. När jag är helt säker på vad jag vill göra. Kan man någonsin vara det? Om jag fick välja precis vad som helst så hade jag utan tvekan velat kunna leva på min musik. Utan tvekan. Hur stor är den chansen? Jamenprecis.

Jag går kanske i ide ett tag till. Just nu känner jag för att åka utomlands och göra något kul. Tänka på annat. Glömma Sverige och all skit jag förknippar det med. Men om man ska vara "vuxen" och "praktisk" och "realistisk" så bör man inte göra det. Det är bättre att gå i ide en stund eller två.

/Hannah (the bear)

9 kommentarer:

 1. Spanien ftw! En långhelg eller vecka på Mias balkong och i poolen *drömmer*

  Önskar jag hade lite pengar så man kunde göra det.

  SvaraRadera
 2. Jag tänkte mer ett halvår eller ett år. Eller tio.

  Jag trodde dessutom att jag, mamma och Mia skulle åka till Spanien en långhelg i juni, men det fick jag visst inte åka med på sedan.

  SvaraRadera
 3. Du hade väl inte råd eller ?
  tågbiljetten var ju dyrare än flygbiljetten

  SvaraRadera
 4. Jag har faktiskt vunnit 120 miljoner, men det var ingen som frågade.

  SvaraRadera
 5. Och förresten måste man inte alltid vara "vuxen" och "praktisk". Om du vill åka utomlands ett tag. Gör det. Passa på medan du fortfarande är ung. Det är mycket svårare att göra det senare.

  Själv ångrar jag att jag aldrig provade på au-pair eller något voluntär arbete.

  SvaraRadera
 6. hanna! hur kul är det att gå i graven med vetskapen om att man var rationell och vuxen hela livet? NÄ! vi åker till kibbutz eller paris eller tar en ryggsäck och ställer oss vid öresundsbron

  SvaraRadera
 7. Emmie: Jag tycker bara att det känns lite svårt och krångligt och opraktiskt. Fast jag borde kanske. Är lite rädd att jag också ska ångra mig.

  Johanna: Inte så jävla kul, kanske! Ska vi sälja all skit vi har och åka, eller? Allvarligt talat borde vi åka långt bort i höst, du och jag!

  SvaraRadera
 8. Usch voluntär arbete ger ju inga pengar det är sånt man gör när man har pengar vilken mardröm att jobba utan pengar så man gör det för att få ett big smile eller vad??

  SvaraRadera
 9. Man gör det väl för att man vill hjälpa andra. Pengar är kanske inte det viktigaste i världen trots allt.

  SvaraRadera