tisdag 6 juli 2010

Jag kan inte bestämma mig

Nej, fy. Nu fick jag en sådan där hemsk och ångestfylld tankebomb igen. Om framtiden. Om det svåra valet av studier. Jag satt och skissade lite på mitt paper som jag ska skriva i min sommarkurs och översköljdes av kärlekskänslor gentemot (engelsk) litteraturvetenskap. Jag älskar termerna, böckerna och jag älskar att skriva om det. Jag bara älskar det.

Och så tänkte jag att jag har valt fel. Jag borde inte bli gymnasielärare, jag borde försöka med en akademisk karriär (ja, det har jag ju aaaaldrig tänkt förut. suck). Jag vill så himla gärna läsa masterprogrammet i engelsk litteratur. Men det ger antagligen inget jobb och sedan står man där utan lärarutbildning och slut på studiemedel. Varför måste det vara såhär? Varför kan man inte få andra jobb än de riktigt svåra och få universitetsjobben? Vad ska jag göra med en master i engelsk litteratur om jag inte får en doktorandtjänst? Då står jag där utan jobb. Gaaah!

Vilken jävla ångest. Jag dör. Och självklart har alla studievägledare semester just nu. Jag dör.

Man ska väl inte ge upp sina drömmar? Eller ska man det? Ska man vara praktisk och gå på the second best? Å.N.G.E.S.T.

/H

5 kommentarer:

 1. jag tycker att du ska läsa master, hannah. för det är vad du vill. och sen är det faktist såhär att om inte du kan få en doktorandtjänst, då ska ingen annan heller ha en. därmed basta!

  SvaraRadera
 2. Åh, du är sötast i världen! <3

  SvaraRadera
 3. Kör på det du vill.

  Sedan så är det ju inte helt omöjligt att skulle det inte finnas någon doktorstjänst precis just då så kan du säkert få en sedan. Och jag kan tänka mig att du får jobba som lärare med en Masters utan problem - du vikarierar ju redan utan en! Så din plan B funkar nog om du kör på plan A.

  Du jobbar helt enkelt som lärare eller något tills du får den där doktorstjänsten. :)För jag tror inte det är helt omöjligt att jobba som lärare utan utbildning när de behöver folk.

  Läs det du vill läsa. Don't settle!

  SvaraRadera
 4. Vad söta ni är! Jag kanske borde satsa. Ska man verkligen våga...

  SvaraRadera
 5. jag håller med systern din. det kommer inte vara några problem för dig att undervisa med en master. herregud! det finns en massa lärare i skolan med mycket sämre utbildning än vad du redan har. go for it, sister! <3

  SvaraRadera