måndag 5 juli 2010

I hate my former wisdom tooth

Ajajaj. För exakt en vecka sedan drog jag ut en visdomstand. Ända sedan dess har jag haft jätteont i tandköttet där den tidigare satt. Det har känts som världens värsta tandvärk och när jag började få ont i örat på samma sida kändes det som om det hörde ihop. Det har varit som ett öppet sår/hål där en massa skit har kunnat fastna utan svårighet. Ipren har inte hjälpt särskilt mycket. Jag har alltså haft ont och svårigheter att svälja och öppna munnen alla dagar på festivalen i Roskilde (onsdag till inatt). Inte kul.

När jag pratade med mamma om det idag sade hon till mig att jag måste ringa tandläkaren. Såhär kan jag ju inte ha det. Särskilt inte med tanke på att jag åker till England om en vecka och stannar i tre veckor. Jag ringde tandläkaren för någon timme sedan och de ville att jag skulle komma in eftersom det inte är normalt att ha sådana problem så länge. Som tur var fick jag komma in direkt. Tandläkaren spolade rent hålet och tydligen satt det matrester där (ew! men hon sade att det inte hade gått att få bort det själv och att jag absolut inte borde ha försökt med det, vilket jag ju har). Sedan satte hon dit en kompress med en sådan där krokig grej och hon tryckte ner den hårt flera gånger i mitt värkande öppna sår och jag kunde inte hålla tårarna borta, så ont gjorde det. Aj och åter aj. Kände mig som värsta lipsillen, men vad skulle jag göra?

Jag har köpt antibakteriell munskölj så att jag kan skölja munnen med det varje dag. Om det inte känns bättre i övermorgon har jag penicillin att hämta ut. Vilken jävla pärs. Dra aldrig ut en visdomstand om ni inte måste! Jag tycker att man borde ha fått den där lilla kompressen direkt, då hade ju inget fastnat från början och hålet hade inte blivit infekterat. Nåja. Slutet gott, allting gott. Förhoppningsvis. Är trött på min kropp som alltid bråkar.

Jo, tack, jag vet att mina tand(kötts)problem är himla intressanta. Åh, jo.

/Hannah

4 kommentarer:

 1. alvedon o ipren är bäst mot tandvärk sa min tandläkare när jag tog bor visdomstand/ A i moneybridge

  SvaraRadera
 2. Nu ska det ju vara rent och jag ska skölja med antibakteriell munskölj varje dag, så det borde inte behövas värktabletter. Hoppas jag!

  SvaraRadera
 3. Vi är nog lipsillar hela familjen. Jag grinade som en bebis när jag fick nål i ryggen innan operationen.

  Behöver ta bort en visdomstand, men jag vågar inte gå till tandläkaren så den får sitta kvar en stund till.

  Hoppas att det blir bra snart!

  Kram från Stora Syster Yster

  SvaraRadera
 4. Ja, vi är kanske det.

  Om du till skillnad från mig lever på flytande så länge som möjligt så blir det nog inte infekterat iaf. Funkade inte riktigt att käka flytande på Roskilde. Sedan kan jag säga att det inte var så farligt att dra ut tanden. Det var mest obehagligt. Tycker nästan att det är värre att laga/borra. Det är mest efter det är jobbigt.

  Jag hoppas också att det blir bra snart. Kram tillbaka!

  SvaraRadera