lördag 21 juli 2012

Joggingupptrappning, check!

Vet ni vad? Nu är jag helt klar med min joggingupptrappning. Från 3 minuter jogging per pass till 40 minuter jogging per pass. Galet bra om jag får säga det själv! Visst, det tog lite mer än 12 veckor eftersom annat kom i vägen (till exempel en resa till Kreta och pissväder), men jag gjorde också klart varenda steg av upptrappningen. Det känns så bra!

Den här veckan var målet att jogga mer än 10 minuter i sträck som jag har gjort som mest när jag har följt programmet (1 minut gång plus 10 minuter jogging gånger fyra). I tisdags joggade jag runt sjön igen och hade tänkt satsa på kanske 15-20 minuter i sträck tills jag insåg att jag kanske skulle klara hela sträckan. Så det gjorde jag. Jag joggade runt hela sjön. Det tog nästan exakt 40 minuter. Och jag klarade det! Jag joggade alltså fyra gånger mer i sträck än jag hade gjort innan. Det känns otroligt och fantastiskt! Tänk att det kan bli en sådan skillnad i kroppen av lite träning. Jag fattar inte riktigt själv att jag har fått så bra kondis. Jag är nämligen helt säker på att jag inte hade kunnat jogga runt sjön när jag började med programmet.

Igår joggade jag med mamma runt sjön. Hela sträckan igen. Och jag är fortfarande helt förvånad över att jag klarar det. När vi hade joggat klart hoppade vi i sjön (iskallt, men lite skönt ändå efter att ha joggat sig svettig). Imorgon ska vi jogga runt sjön igen. Härligt!

HÄR kan ni se hur jag trappade upp från 3 minuter jogging per pass till 40 minuter jogging per pass (det enda jag inte följde var hur många pass i veckan man skulle göra. jag satsade på tre varje vecka, inte fler än så). Min kondition har blivit sjukt mycket bättre så jag kan verkligen rekommendera det!

/Hannah

2 kommentarer:

  1. Du har inspirerat mig, jag ska också ge mig på programmet! :) /Erica

    SvaraRadera
  2. Wow, vad roligt! Lycka till! :D

    SvaraRadera