torsdag 5 december 2013

Trycket över bröstet

Ibland får jag panikångest. Det är i alla fall vad jag tror att det är. Det är ofta när jag är stressad, ännu oftare när jag tydligen är omedvetet stressad och inte riktigt har fattat det själv. Då känner jag ett tryck över bröstet som ungefär vandrar upp i halsen och liksom ut i tänderna. Jag får alltså en typ av tandvärk när jag känner detta.

Just ikväll känner jag det här trycket. Jag kände det igår kväll också. Jag tror att jag har koll på läget när det gäller betygsättningen den här veckan men mitt undermedvetna verkar inte riktigt hålla med. 

Ibland funkar det att ligga på rygg och andas in och ut. Ibland försvinner det av sig självt efter ett tag.

Det är en väldigt obehaglig känsla och det är svårt att få gjort något vettigt när det händer. Det är nog inte meningen heller. Det är nog bäst att vänta ut det.

Har ni någonsin känt något liknande?

/Hannah

2 kommentarer:

 1. Det kan vara stressrelaterat också. Stress kan yttra sig på så många olika sätt. Var i bröstet sitter det förresten? Det kan inte vara magsår? Tror det sitter typ bakom bröstbenet om man har det.

  Oavsett så verkar det ju vara stressrelaterat, oavsett om det är magsår, ren stress eller panikångest. Eller ångest över huvud taget.

  Skulle jag vara du skulle jag nog prata med en läkare om det. Fast antar att du testat. Det gäller ju tyvärr att hitta *rätt* läkare. En som lyssnar. Inte alltid så lätt. Jag har träffat flera själv som varit hemska. En sade att jag nog var "rädd för att jobba".. Ja, för det var ju inte att jag jobbade för mycket som gjorde mig sjuk från början eller så...

  Du borde be om att få prata med en kurator på vårdcentralen. Vissa mediciner kan hjälpa mot ångest, men det behöver oftast bearbetas också. Man kan få hjälp med sätt att hantera det på. Nya tankebanor (kognitiv beteendeterapi, om du har tur och de har en kurator som arbetar med det).

  En läkare skulle kunna ge dig ångestdämpande.. men det hjälper ju bara symptomet och inte orsaken.

  Ring mig om du vill prata någon gång. Jag har ju gått igenom det mesta med läkare och kuratorer vid det här laget :P

  SvaraRadera
 2. Jag är ganska säker på att det är stressrelaterat. Har även haft ögontics i två dagar. Det sitter mitt på bröstet men jag tror inte att det är magsår. Däremot brukar jag ibland få halsbränna, både av dålig kost och stress.

  Det känns inte som ett stort problem eftersom det inte händer så ofta och eftersom det går över relativt fort. Problemet är att jag inte kan göra det jag borde vid dessa tillfällen och det ökar ju på stressen.

  SvaraRadera