Igår åt vi vår fjärde vegetariska söndagsmiddag. Den här gången var vi hemma hos mig och åt pasta och spenatröra, sallad och vitlöksbröd. Glass och persikohalvor till efterrätt. Himla gott, om jag får säga det själv! Som tur var fick jag låna Davids lite finare kamera när min egen var ute på vift. Klickbara bilder.
Vitlöksbröd är nog det godaste jag vet!
Vi bestämmer oss för att börja äta innan maten kallnar. Här har ni min tallrik med pasta, spenatröra, lite sallad och vitlöksbröd.
"Hur många vill ha persikohalvor till sin glass?" frågade jag. Alla svarade ja. Här ser ni persikohalvor i finskålen.
När glassen var slut satt flickorna och tittade på Bones, mätta och belåtna.
Recept spenatröra ca 3-4 portioner
ca 450 g fryst bladspenat
1 gul hackad lök
vitlök efter smak, krydda eller hackad
1 grönsaksbuljongtärning
lite vatten
örtsalt
peppar
1 dl riven ost
ca 450 g fryst bladspenat
1 gul hackad lök
vitlök efter smak, krydda eller hackad
1 grönsaksbuljongtärning
lite vatten
örtsalt
peppar
1 dl riven ost
Det viktiga är att löken först ska fräsas, sedan blandar man i resten av ingredienserna förutom osten som ska blandas i sist och smälta. Låt koka en liten stund. Klart! (igår gjorde jag mer än detta, men det är det här receptet jag brukar gå efter. receptet är inte helt exakt, man får höfta lite). Jag kan verkligen rekommendera det här receptet som jag har fått från en kompis mamma. Himla gott!
Nästa söndagsmiddag blir förhoppningsvis om två veckor hos Johanna. Kul!
/Hannah
Nästa söndagsmiddag blir förhoppningsvis om två veckor hos Johanna. Kul!
/Hannah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar