tisdag 30 juni 2009

Trötter

Sorry, jag är för trött för att skriva något (o)vettigt! Jag är rädd att jag kan ha hamnat i den där onda cirkeln igen, nämligen sovamiddagcirkeln. Ja. Man blir trött runt fyra, fem och sover sedan flera timmar. Inte bra!

Idag har vi haft mycket märkligt väder här. Imorse var det soligt, somrigt och fint. I eftermiddags var det fortfarande väldigt varmt och kvavt, men molnigt. Under min tupplur vaknade jag flera gånger av att det regnade otroligt mycket, samtidigt som det åskade väldigt nära. Det lät som om någon försökte bomba bostadsområdet (men jag misstänker att så inte var fallet).

Nej. Nu ska jag läsa lite, även om det inte känns lovande. Det var när jag läste min kursbok som jag somnade (hmm, I wonder why?). Jag får nog läsa ungefär en hel bok imorgon då jag är "ledig".

Sweet dreams.

/H

måndag 29 juni 2009

Dagens kvällsmat

Det är inte bara gott och (halv)nyttigt med smoothies, det är lätt att göra också! Se bara!


Godnatt!

/Hannah (mätt och belåten)

Dagens favorit

Den som kom på konceptet dra-på-lakan måste ha varit ett geni! Äntligen har vi ett som passar! (ja, kära människor, en så liten detalj kan göra stor skillnad i en stressad students liv).

Nej. Nu borde jag diska innan mannen kommer hem. Då blir det nämligen frukt- och bärsmoothies. Yum! Och imorgon kommer jag förhoppningsvis skriva ett inlägg om att ifrågasätta sina betyg, vilket kan få både bra och dåliga konsekvenser. Upphetsande, va?

/H (allelujah)

Mat? Nu igen?

Plötsligt känner jag mig hungrig och kommer på att det kanske inte räcker med lunch. Man behöver kanske äta middag också under en dag? Hm. Och dagens i-landsproblem, som alltid, är vad man ska äta just idag.

/H

söndag 28 juni 2009

Perhaps?

Hoppas, hoppas, HOPPAS!

/H (dum spiro, spero)

Intresseklubben antecknar

(jo, jag vet, jag bloggspammar!)

Jag tänkte bara berätta om de senaste "nyheterna" i mitt liv om någon stackars själ nu råkar bry sig (vem vet, mamma kanske undrar?). Här kommer det i punktform:

  • Roskilde: Nej, jag skippar nog det. Jag tänker inte betala en massa pengar och sedan missa mer än en dag av festivalen. Det får vänta (återigen...).
  • Videokameran: Den kom, den såg, den DOG. Ja, det var uppenbarligen inte världens bästa kvalitet (eller så hade jag enorm otur), för den låste sig efter bara en liten stunds användande. Det kanske var tur att den slutade funka, för redan när jag såg den lilla videokameran funderade jag på om det inte var ett halvkasst impulsköp. Nu kan jag lämna tillbaka den och fundera ett par gånger till innan jag köper en (dyrare och större) videokamera.
  • Skolan: Nej, det orkar jag verkligen inte skriva om och jag tror inte att ni saknar det tjafset heller!
  • Jobbet: Som de flesta vet extrajobbar jag med att transkribera inspelningar av tvåspråkiga barn. Idag blev jag äntligen klar med min aplånga transkription! Det har tagit över sju timmars arbete sammanlagt och det kommer nog ta ytterligare en för att kontrollhöra.
  • "Hemligheten": Jag jobbar på det! Jag kan avslöja att jag inte är gravid i alla fall (jodå, det var det några som trodde! I wish, liksom!). Nu vet i och för sig de flesta som läser bloggen vad hemligheten var. Tyvärr kan jag fortfarande inte säga/skriva något. Men snart, så!
Goodnight, sleep tight!

/Hannah (allas idol. på riktigt)

Långväga besök

Nu i helgen har vi haft finbesök ända från Stockholm i form av Samuel och Jenny. I torsdags natt sov de här och sedan har de sovit på hotell till idag för att sedan åka tillbaka till Stockholm.

Jag tror inte att man kan önska sig bättre gäster! Inte nog med att de är trevliga, roliga och snälla människor med bra värderingar, de är otroligt generösa och omtänksamma också! Lyssna bara på det här! Igår hade vi bestämt att de skulle komma hit på eftermiddagen så att vi tillsammans kunde åka och handla mat för att sedan laga den tillsammans. Trodde vi, ja! Plötsligt kommer människorna med flera matkassar. Vi blev smått chockade, särskilt när de förklarade att de skulle laga mat till oss i vårt eget hem! Kan det bli bättre? Jodå. Maten var supergod, vi fick ännu ett recept att spara och gästerna vägrade låta oss diska efter maten (ska jag tillägga igen att vi var hemma hos oss, inte hos dem!?). Som sagt, man skulle inte kunna önska sig bättre gäster! Jag blev nästan lite rörd. Här kommer lite bilder.

Jenny och Samuel lagar mat för fullt.

Matlagning var det, ja.

Slutresultatet: chili med kidney- och sojabönor, sallad, nachos och crème fraîche. Apgott!

David mumsade på.

Idag gjorde jag och David rabarberpaj. Såhär såg den ut innan den sattes in i ugnen.

Jag hann inte ta kort på den oätna färdiga pajen eftersom den var så himla god (ehe...)!

Samuel och David är ganska lika varandra.

Jenny kallade dem för två "björnar".

Tack för en mycket trevlig helg! (jag har transkriberat nu, jag lovar!)

/Hannah

No Use For A Name-konserten

What can I say? Det var självklart underbart. Till slut fick vi våra biljetter (samma dag!). Tur var väl det, för jag litade inte på supportkillen som sade att det skulle funka med ett "picture ID".

Vi åkte till Köpenhamn och kände att vi behövde äta lite innan konserten. Vi hittade till slut en mysig indisk restaurang som vi ville prova på, särskilt eftersom de hade en del vegetariska rätter att välja mellan. Servitören sade att det skulle dröja tjugo minuter, men vi fick vänta en hel timme! Det var lite trist att behöva kasta i sig maten och sedan halvspringa till konserten, särskilt med tanke på att den började långt senare än vi trodde. Men, men. All's well that ends well, eller hur?

Konserten var som sagt underbar. Jag blev verkligen imponerad av Tony Slys röst. Han är bra på att sjunga både riktigt högt och riktigt lågt. Det var ett väldigt litet ställe, de fick ta in högst 400 personer. Där fanns inte ens ett staket för att hindra fansen att gå upp på scen, vilket hade varit väldigt lätt eftersom scenen bara var ungefär två decimeter högre än golvet. Lite halvdåliga bilder från kvällen kommer här (glöm inte att bilderna är klickbara!):

Jag käkade god dahl (indisk linsgryta).

David var inte så glad över att vi fick stressa i oss maten.


/H

lördag 27 juni 2009

Festival?

Hm. Ska jag åka till Roskilde, kanske? Jag är ju sjukt rik för tillfället! (mja, kanske inte om man är en "normal" människa, men med mina mått mätt! 12 000 spänn, liksom! det är en hel förmögenhet för mig!) Det hade varit så himla kul. Att få komma bort lite och göra något roligt för en gångs skull. Glömma skolan, glömma kassa och orättvisa betyg, glömma allt som är jobbigt och tråkigt. Kan man inte bara få leva ibland? Jag är trött på skit. Jag är trött på människor som förstör det för mig. Jag är så himla trött! Det kostar en smärre förmögenhet att åka på festival, särskilt i Danmark, men det hade nog varit bra för mig. Jag funderar starkt på att åka dit. Problemet är väl att det börjar på torsdag och att jag har ett obligatoriskt seminarium på fredag. Man kanske kan åka direkt efter det, även om man missar en dag? Hm. Nu har jag lite att tänka på. Och sent är det.

Godnatt!

/Hannah (med festivaltankar)

tisdag 23 juni 2009

Bara för att jag inte hinner/borde

(jag är en hemsk och dålig människa som borde tuktas!)

1. Hur gammal är du om fem år? 28, tror jag, men jag glömmer alltid hur gammal jag är.

2. Vem var den senaste du träffade? Tja, David är i vardagsrummet?

3. Hur lång är du? Knappt 170 cm.

4. Vilken var den senaste filmen du såg? "The Hangover". Ganska kul.

5. Vem ringde du senast? Min man. Eller Billetlugen.

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Till Cecilia: "Jo, tack, det är de!".

7. Vad är dagens planer? Eh...att göra allt jag borde förutom det här? Men det börjar bli sent.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på vem det är.

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda. (fast pappa har gift om sig)

10. När såg du senast din mamma? I påskas.

11. Vilken ögonfärg har du? Grönbrun.

12. När vaknade du idag? Vid sju. Usch.

13. Har du någon gång hittat en katt? Nej?

14. Vilken är din favoritplats? På scen. Eller Paris. Eller London. Eller mitt hem.

15. Vilken plats föredrar du minst? Inte vet jag, jag är inte särskilt sugen på att åka till Ryssland, till exempel.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? En France ?

17. Vad skrämde dig som barn? "Rapport till himlen".

18. Vem fick dig att skratta senast? Lady Dahmer när hon i ett videoklipp sade "vi har typ hårdbantat honom i tre år" om sin katt.

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Jag äger tyvärr inga, men David har en imponerande samling med en massa bra skit.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Stationär and it's boring.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Jag brukar minska på mängden kläder när jag sover, ja.

22. Hur många kuddar har du i sängen? En till mig, en till David.

23. Hur många landskap har du bott i? Om man räknar utomlands blir det fyra.

24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ingen kommentar.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota.

26. Är du social? Nej, jag bor själv i en igloo.

27. Vilken är din favoritglass? Ben & Jerry's, utan tvekan. Half Baked, Cookie Dough, Strawberry Cheesecake, you name it!

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Ta semester för en gångs skull.

29. Tycker du om kinamat? Me love Asian food.

30. Tycker du om kaffe? Jag gillar doften av kaffebönor, men kaffe nej!

31. Vad dricker du till frukost? Mjölk eller något.

32. Sover du på någon särskild sida? Ehm?

33. Kan du spela poker? Gud, nej, det verkar skittrist!

34. Tycker du om att mysa? Nej, jag bor själv i en igloo.

35. Är du en beroendemänniska? Huh? Jag är beroende av söta saker. Och av musik.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej, men pappa fyller år dagen innan. Jag måste ha varit hans bästa födelsedagspresent någonsin, höhö!

37. Vill du ha barn? Ja, minst tre, högst sex. Om jag orkar.

38. Kan du några andra språk än svenska? Jag kan flytande engelska, flytande franska, lite spanska, lite tyska och ytterst lite latin.

39. Har du någonsin åkt ambulans? Inte vad jag vet.

40. Föredrar du havet eller en pool? Hm. Havet, kanske?

41. Vad spenderar du helst pengar på? Musikinstrument.

42. Äger du dyra smycken? Haha, NEJ! Jag gillar varken guld- eller silversmycken. Jag är billig i drift.

43. Har du någon gång testat narkotika? Nej, jag är inte dum i huvudet.

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En glass på MAX. Yes, jag är dålig.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Max och Per är jävligt roliga.

46. Välj ett ärr på din kropp? Mitt Harry Potter-ärr på foten.

47. Vad har du för ringsignal? Det beror på vem som ringer, men den vanliga är "Double trouble" från Harry Potter (ehe...jag är nördig!).

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Kanske något. Men jag är för tjock för allt det där.

49. Flirtar du mycket? Nej, jag bor själv i min igloo.

50. Vart togs din profilbild för din blogg? I EnDsville, tror jag.

51. Kan du byta olja på bilen? Eh...let's hope so!

52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, jag är inte dum i huvudet (eller så kör jag aldrig bil? hm).

53. Vilken var den senaste boken du läste? "Feministisk teori i rörliga bilder".

54. Läser du dagstidningen? Ja, på nätet.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.

56. Dansar du i bilen? Jag dansar mycket sällan och absolut inte i bilen!

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3, antagligen.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Säkert något bokningsnummer eller något.

59. När var du i kyrkan senast? Vet ej.

60. Vilka personer utmanar du? Jag utmanar alla att INTE göra det här. Det är så löjligt och onödigt.

Ok. Jag är verkligen myownworstenemy. Jag påminner mig själv om detta ungefär varje dag.

/H

Det här är inget inlägg

Sorry, jag hinner inte blogga idag (and yet...). Jag har för mycket att göra. En bok som ska läsas, en åttatimmarstranskription som ska göras (jag har suttit 4, 5 timme sammanlagt) och en hel lägenhet som måste vara überstädad till på torsdag eftermiddag då vi får besök. Och det enda jag vill göra är att ta det lugnt, gå ut och promenera och kanske kolla på en film. Hm. Det får vänta!

Ha en fin kväll und so weiter.

/H

måndag 22 juni 2009

Fin cover

(ok, sorry, jag vet att jag lade upp den på Facebook också, men den är så bra!)



/Hannah

Skolångest

Men snälla någon! Ska jag behöva ha skolångest på sommaren också?! Isch!

Jag har verkligen varit sjukt lat när det kommer till sommarkursen. Jag trodde nog att det skulle vara ganska chill, men de har verkligen sett till att man inte kan lata sig om man ska klara kursen. Inte för att jag hade tänkt lata mig igenom kursen, men jag trodde faktiskt inte att den skulle vara så krävande. Det är faktiskt sommar! Hm. Jaja. Jag får skylla mig själv (jo, tack, det är faktiskt mitt fel att det är finanskris och brist på sommarjobb!).

Dags att läsa lite mer om maskuliniteter, men även den kursboken har en massa språk- och stavfel. Jag menar, hur kan en korrekturläsare missa "Simon de Beauvoir" och på nästa sida "Simone de Beauvouir"?! (inget av alternativen är rätt, kan jag meddela) Har jag bara haft otur med de här böckerna, eller är det helt enkelt så att svenska böcker alltid innehåller en massa språkfel? Vad vet väl jag, jag läser nästan bara på engelska och franska nuförtiden. Jag tycker verkligen att det blir extra jobbigt att läsa när det finns minst ett språkfel på varje sida. Är jag ensam om det här?

Jag vet inte riktigt vad jag ska längta till för tillfället. Jag har liksom inget "lov" att se fram emot. Ingen semester. Jag är "ledig" i juli, men bara för att vi då ska skriva hemtenta samt ett paper. Förhoppningsvis får jag några helt lediga veckor i januari nästa år. Herrejisses...

Nej. Sorry. Jag är aptråkig. När jag får min videokamera om några dagar blir jag nog på bättre humör!

/H (tråkmånsen numero uno)

Harry Potter

Yes! Nu har jag köpt två biobiljetter till den sjätte Harry Potter-filmen. På premiärdagen (15:e juli), såklart! Ok. Vem följer med? David är en tråkig pojkvän som närmast vägrar att gå på den. Taskigt värre! Jaja, i värsta fall kan jag breda ut mig på två stolar om ingen vill följa med (jag har trots allt blivit ganska tjock på senaste tiden!).

Apropå min tjockhet. Idag har jag börjat med en ny vana, nämligen att gå ut och gå innan frukost. Det är tydligen det bästa man kan göra för att gå ner i vikt enligt han där D-Flex (känd personlig tränare på 90-talet om ni har glömt bort vem det är!). Det han har sagt är att man ska gå ut och gå när man inte har ätit på länge, antingen innan frukost eller sent på kvällen. Att gå ut sent på kvällen känns sådär, tycker jag. Särskilt med tanke på att det bara skulle göra mig hungrig och då går liksom hela poängen förlorad. Jag funderar på att börja simma här på Nautilus under sommaren, eftersom David har börjat träna där. Det känns dumt att köpa ett sommarträningskort på Gerdahallen när jag vet att jag inte kommer orka gå dit (det ligger mycket längre bort än Nautilus som ligger ett par minuter bort). Jag ska verkligen försöka bli lite fit for fight igen! Till hösten blir det Gerdahallen igen och då hoppas jag att Cecilia hänger på.

Nej, nu är det dags att läsa lite om "maskuliniteter". Interesting!

/Hannah (Potter)

söndag 21 juni 2009

Upphovsrätten mer värd än människoliv

Det är tydligen värre att ladda hem en fil än att en person dör. Titta bara på den här bilden. Vart är vi på väg egentligen?

/H

I found it!

Åh, nu är den beställd! En sprillans ny digital videokamera. Det blev en annan än den första jag visade. Den är superfin och verkar vara riktigt bra med tanke på priset. Här kommer en bild på min blivande videokamera (eller, ja, inte exakt den på bilden, men det är ju samma modell!):

Iiih! Hoppas att den funkar bra nu. Då har ni mycket att se fram emot (jomenvisst!)! Gud, vilken impulsmänniska jag är!

/H (som redan längtar efter sin kamera)

Hört på min sommarkurs

- Nej, men jag bor egentligen i Stockholm. Jag är bara här för sommarkursen.

- Jaha...Pendlar du hit då?

För de som inte visste: jag bor i Lund. Lund ligger ungefär 60 mil från Stockholm.

/Hannah

Kameratankar

Hm. Jag funderar på om jag ska köpa mig en digital videokamera. Jag vill väldigt gärna kunna spela in saker i bra kvalitet, särskilt när jag spelar och sjunger. Min digitalkamera har börjat krångla och ljudet är verkligen inte bra i den. Webkameran är kass, som ni vet (det är inte särskilt läckert med fördröjning/osynk). Det finns nog bara ett alternativ, nämligen att köpa en videokamera som faktiskt är gjord för att spela in rörliga bilder med ljud. Problemet är att jag inte kan köpa något lyxigt. Runt 2000 svenska riksdaler är väl ungefär dit jag kan sträcka mig. Frågan är om de kamerorna ens är bra? Jag får höra med min pryltokiga moster som kan allt det där. Hon har haft flera videokameror under åren.

Den här kanske vore något? Man kan till och med ladda upp klipp direkt till YouTube med den, haha!


/Hannah (som vill kunna spela in)

lördag 20 juni 2009

Huh!?

Va? Är det morgon? Eller kväll? Eller va? Är midsommar över!? Jamenjaha.

Nej, då. Jag skojar. Of course. Det var ju inte så att jag drack igår. Eller det gjorde jag visserligen, men inte så mycket att jag inte kommer ihåg vad som hände. Tror jag? Hm.

Nej, då. Jag skojar. Of course. Jag hade en mycket fin kväll ute på vischan (aka. Mornarp). Vi åt, vi drack och vi dansade. Vi spelade brännboll, vi dansade midsommarvals (hello träningsvärk i vaderna!) och vi sjöng snapsvisor.

Det var faktiskt jättekul igår, även om det regnade då och då. Som tur var kunde vi undvika regnet där i partytältet.

Jag kom hem i eftermiddags och nu ikväll har jag och David varit och ätit thaimat samt gått på bio (The Hangover). Filmen var ganska rolig, även om man redan hade sett de roligaste scenerna i trailern (varför gör de alltid så? folk blir besvikna då!).

Här kommer ett par bilder från igår (fler bilder finns på StalkerBook):

Emely, Anna och Malin.

Däääncing in the barn!

Nej, kära läsare. Nu är det dags att sova, säger både jag, mitt huvud och min mage. Guten Nacht!

/Hannah (trött och nöjd)

fredag 19 juni 2009

Men vad lägligt!

Det fullkomligt öser ner regn, det blåser otroligt mycket och precis just nu hörde vi en fet åsksmäll. Såvitt jag vet ska vi vara utomhus idag. Lägligt. Verkligen. Hoppas att det är finare väder i Mornarp!

Nu är det nog dags att stänga av datorn!

/H

Midsummer

Om tre timmar bär det av till Mornarp utanför Bjärnum. Där har min fina vän Anna en stor midsommarfest för jag vet inte vilket år i raden. David är gullig och kör mig dit och sedan åker han till sina vänner. Vi är nämligen inte siamesiska tvillingar. Just när det handlar om midsommar och sånt tycker vi att det är bättre att båda har det kul med sina vänner. Annars blir det lätt att den ena har mycket roligare än den andra och vi vill självklart ha det kul båda två när det handlar om en högtid som bara infaller en gång om året. Förstår ni hur jag menar? Vissa tycker säkert att det låter märkligt, men jag tycker inte att man behöver vara med varandra precis jämt. Bara för att man blir ihop med någon ska inte hela ens "social life" gå i ide. När det kommer till födelsedagar och jul vill vi självklart vara tillsammans, men det är en helt annan sak. Jag tror att vi båda kommer ha superkul ikväll!

Jag och David förra midsommar. Han följde med till Mornarp och mina vänner, men jag tror faktiskt att han hade kul ändå!

/Hannah (glad och självständig midsommarfirare)

torsdag 18 juni 2009

Hick!

Vad obehagligt det är med hicka! Särskilt när man känner början till halsbränna samtidigt. Min mage kan inte må bra.

Midsommar imorgon, yay!

/H

onsdag 17 juni 2009

Sweetso

Min man är söt. Han lagar spaghetti och quornfärssås till mig! (fast kanske mest för att göra matlådor, men ändå!)

Och idag har jag handlat bebiskläder! Och en del reakläder till mig själv. Jag var i stan länge, antagligen för att jag inte ville komma hem till tankarna "åh, nej, jag måste göra den där transkriptionen nu! åh, nej, jag måste läsa klart boken till imorgon, trots att det är en massa språkfel i den!". Apropå språkfelen. Det var inte bara jag som hade märkt dem. Antingen var det väldigt dåligt skrivet/korrekturläst (det tror jag!), eller så är vi språkpoliser allihop.

Nu blir det snart mat, sedan ska jag transkribera. Sucketisuck.

/Hannah

Skavsår

Nu har jag blivit så tjock att jag till och med får skavsår på insidan av låren när jag går. Fräscht. Dags att banta alternativt sluta äta?

/Hannah (aka. Fatso)

tisdag 16 juni 2009

Käss korrekturläsning (eller icke-existerande sådan)

Det är inte helt lätt att ta sig igenom kurslitteraturen när det finns språkfel på ungefär varje sida. Just nu känns mina korrekturläsande ögon som allt annat än en välsignelse. Jag hakar upp mig på meningar som börjar "Det är fortfarande tillåten att..." eller "Grupper som historiskt sett har exkluderas...". Det måste vara fler i kursen som har problem med det här! Jag funderar allvarligt talat på att skriva till förlaget och fråga ifall de någonsin har hört talas om något som kallas korrekturläsning. Man kan inte ha minst ett fel per sida. Det går inte. Det är oläsligt!

Nej. Nu måste jag försöka läsa 130 sidor till. Yeah, right.

/Hannah (som korrekturläser automatiskt)

måndag 15 juni 2009

Ehe...!?

Ok. Vad bra. Verkligen supert. Nu har jag lyckats röra bort mina konsertbiljetter här på nätet! Hur lyckas man med det?! Ingenting verkar gå bra för tillfället.

Hur som helst hoppas jag att de på Billetlugen.dk kan fixa det. Smart som jag är (ehe, jomenvisst!) sparade jag i alla fall alla referensnummer.

Wish me luck!

/Hannah (aka. Dopey)

Istället för att tröstäta godis

Vi ska se No Use For A Name nästa vecka! Yaaaaaay!


Och här kommer en fin liten NUFAN-trudilutt (den är inte lika aggressiv som den förra låten, jag lovar!).



/H (lite gladare)

Arg, sur, besviken och fly förbannad

Jag orkar inte ens skriva om det. Här kommer en låt som kan beskriva mina känslor just nu. Lyssna särskilt på refrängen. Den är bra.



/Hannah (in a foul mood)

söndag 14 juni 2009

I'm good!

5 veckor utan godis, om jag inte räknar fel! Det är ju sjukt bra (för att vara jag!)! Supert!

Usch, jag undrar ifall vi får reda på några betyg imorgon? Jag väntar fortfarande på fyra betyg. Ve och fasa! Men det ska väl gå bra, det brukar det göra (som om det skulle vara något att förlita sig på!).

5 veckor utan godis. Bra, Hannah! Nu är det snart dags att bli av med glassberoendet också. Och sedan får vi väl ta bort kakorna också. Hm.

Godnatt!

/H

Och hemlighetsmakeriet fortsätter

Sorry! Jag kan/får inte avslöja hemligheten idag. Tydligen skulle jag säga att jag är "belagd med munkavle" och att "högre makter" har bestämt att jag inte får säga något. My lips are sealed. För en stund i alla fall. Hm.

OBS! Varning för sentimental skit! Idag har jag gråtit flera gånger. Jag vet knappt varför. Kanske har skolstressen och ångesten hunnit ikapp mig. Jag grät när jag hörde den sorgliga och skrämmande sanna NOFX-låten My Orphan Year, jag grät när jag tänkte på allt som är jobbigt för tillfället och jag grät när min före detta bästa vän började prata med mig på msn efter mer än ett år av tystnad, även om jag fortfarande är förbannad på henne för att hon har ignorerat mig så länge. Jag fick i alla fall en sorts ursäkt, även om det är svårt för mig att ändra åsikt. Jag är väldigt långsint av mig och ifall man inte är lojal mot mig har jag svårt att börja lita på personen ifråga igen. Det är väl inte så konstigt? Jag tycker helt enkelt inte att sådana personer förtjänar min tid; de har redan fått sin chans. Därför blir det svårt när någon som man har stått så nära plötsligt vill vara vän med en igen. Weird.

Om ni vill gråta kan ni lyssna på My Orphan Year:



/Hannah (som har en dålig dag)

lördag 13 juni 2009

Shave it off


Ett stycke klippning skulle verkligen behövas just nu. Fast jag vet inget ställe här i Lund som är bra. När jag klippte mig på Skult Nova Lund (köpcentret) fick jag hårfärg på ögonlocket, vilket frisören bara tyckte var lustigt (själv var jag rädd att jag skulle bli blind). Människan var långt ifrån lyhörd; hon var mer intresserad av att kolla på sin egen spegelbild. Dessutom sade hon något i stil med "vill man bli fin får man lida pin" när jag klagade på den glödheta värmehuven. Så nej, dit går jag inte igen, även om resultatet blev ganska bra. Är det någon som har något bra tips? Jag vill ha en cool Tegan and Sara-frilla, inget tanttråkigt tjafs!

/Hannah (överhårig)

Damn!

Fan också. Åh, vad tråkigt! Jag ville verkligen hitta ett billigt flyg till Kreta i juli så att jag och David hade kunnat åka och hälsa på Anna. Det hade varit så himla kul. Jag vet inte vad jag väntade mig egentligen, varenda människa åker ju på semester i juli, vilket alltså gör det till den sämsta möjliga månaden att hitta billiga flygresor på. Men det hade varit så kul...

Jag som tyckte att jag förtjänade lite semester. Juli är den enda chansen eftersom det bara är självstudier då, inga föreläsningar eller seminarier på skolan. Damn.

Nej, kära Kreta, jag kommer nog inte till dig!

/Hannah (självömkan personifierad)

fredag 12 juni 2009

Tvångskastrering av transsexuella

Idag var jag på mitt första seminarium i genusvetenskap (min sommarkurs som verkar bli både rolig, tidskrävande och utmanande). Första föreläsningen hade vi i onsdags, även om det mest blev praktisk information då.

Det jag skulle komma till var en av frågorna vi diskuterade idag. 2007 kom ett lagförslag om att alla transsexuella som vill byta kön ska tvångskastreras. Jag vet inte hur jag har kunnat missa det här, men det låter inte klokt! Med andra ord menar man att alla som byter kön ska förlora rätten att fortplanta sig. Man säger också att det bara får finnas två kön, inget mellanting, eftersom gränserna måste vara tydliga. Varför är det så viktigt att man tillhör ett specifikt kön? Varför behöver vi ha två kön (och då menar jag inte ur ett biologiskt perspektiv, utan ur ett socialt perspektiv)? Behöver vi de två könen så att det ena kan stå högre i hierarkin?

Det hela får mig att tänka på tvångssteriliseringen som pågick i Sverige från mitten av 30-talet till så sent som mitten av 70-talet. Då steriliserade man till exempel förståndshandikappade. På den tiden kunde man också bestämma att en kvinna av lägre klass skulle steriliseras enbart för att hon hade "dåliga gener" eller för att familjen fick för många barn. Av någon anledning var det mest kvinnor som tvångssteriliserades.

Den största frågan jag ställer mig angående det här förslaget är ifall vi verkligen inte har kommit längre? Alla ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp, vare sig man är kvinna, man eller något annat.

Vad tycker ni om det här förslaget? Jag blev i alla fall glad att alla som går kursen verkade helt bestörta av blotta tanken.

Om ni tycker att tvångskastrering kränker mänskliga rättigheter tycker jag att ni ska skriva under den här -->namninsamlingen<--. Tack för mig! Nu blir det fredagsmys med en skruttig man med huvudvärk. /Hannah

torsdag 11 juni 2009

Yippiedoo! (på riktigt, inte ironiskt alltså)

Mitt projekt är inskickat och därmed är vårterminen avslutad! Åh, så underbart! (jag försöker förtränga att sommarterminen redan har börjat och att jag måste läsa ut en bok till imorgon. jag har inte börjat än)

Nej. Dags att läsa lite genusvetenskap nu!

/Hannah (ganska glad ändå)

onsdag 10 juni 2009

Contente ?

(jag ska försöka vara nöjd. jag ska inte nämna att mitt projekt fortfarande inte är klart. jag tänker inte berätta att jag måste skriva klart det imorgon förmiddag trots att det känns långt ifrån färdigt. jag ska inte säga att jag egentligen har lovat min lärare att skicka det färdiga projektet senast idag. jag ska försöka vara nöjd!)

Dagens nöjdhetsfaktorer:

  • Jag hittade tio fransmän till min studie till slut!
  • Jag har fått min skatteåterbäring och har alltså råd med mat.
  • Jag började min sommarkurs idag (genusvetenskap) och den verkar ganska kul plus att de andra människorna som går den verkade sköna.
  • Jag fick (trots alla fel) VG på min grammatiktenta (hade jag fått ett minuspoäng till så hade det varit kört! jag måste skärpa mig!).
  • Jag är snart klar med vårterminen (förhoppningsvis imorgon förmiddag, ehrm).
  • Jag har pratat med sötaste Johanna idag.
  • Fast mest nöjd är jag över den där hemligheten som jag tänkte avslöja på söndag...

Visste ni förresten att jag är tjejen som kan tala med kor?

Nu är det snart dags att sova. En jobbig morgondag väntar. Ett projekt/en uppsats ska bli klar och en bok ska vara utläst till på fredag (det fick jag reda på idag. purrfect!).

/Hannah (som kunde tala med kossor)

tisdag 9 juni 2009

Yay!

Jaaaaaaa! Mina skattepengar har kommit! Hallelujah!

/Hannah (nöjd och glad)

Hemligheter

Åh, nu har jag en liten hemlighet. Som jag inte kan/får berätta. Inte än i alla fall. Jag kanske kan berätta för er på söndag eller något? Jag vill berätta, men jag kan inte! Vilken grej, alltså! If only you knew!

Nu måste jag försöka skriva det där satans projektet. Problemet är att det fortfarande saknas tre fransmän till min studie. I värsta fall får det väl bli sju svenskar och sju fransmän, inte tio av varje (även om det hade varit/låtit bättre). Jaja, det viktigaste är väl att det blir klart senast imorgon.

Imorgon börjar sommarterminen. Shit, vad mycket skola det blir det här året! Jag får skylla mig själv när jag inte skaffar tillräckligt med jobb.

/Hannah (aka. Topsy Kretts)

måndag 8 juni 2009

7/10 och 10/10

Nu har jag tio av tio svenskar till mitt projekt. Skitbra! Jag har sju fransmän av tio. Detta betyder att jag behöver tre till. Hoppas att jag hinner hitta dem innan imorgon. Det börjar bli lite sent nu.

Om typ två timmar kommer pappa hit. Yay! (jag måste bara hinna diska och städa lite först. hm)

Vad tycker ni om min nya bakgrund, förresten? Någon dag när jag har ork, tid och lust ska jag försöka mig på en banner som inte är skitful (alltså något som kan kallas en motsats till den hemska saken jag har nu).

Och på onsdag börjar jag plugga genusvetenskap. Yikes!

/Hannah

söndag 7 juni 2009

Snälla, snälla, snälla

Kan inte skattepengarna komma imorgon? Det hade förenklat mitt liv väldigt mycket. Just nu har jag 5 kronor och 25 öre på mitt bankkonto. Inte helt upplyftande. Dessutom pantade jag alla tomburkar igår, så nu är det verkligen slut på pengarna! Som tur är kom David hem inatt, vilket betyder att jag (eller snarare han) hade råd att köpa lite frukost i förmiddags.

Nu har jag slösat bort halva dagen. Dags att fortsätta med projektet. Sucketisuck.

Fattig flicka (med världens sämsta webkamera).

/Hannah

Och ett kort inlägg om Europavalet

Imorgon röstar jag solidariskt. För alla. Jag röstar för alla människor i det här landet (alla förtjänar ett drägligt liv). Jag röstar för djuren (ja, jag tycker faktiskt att de ska få ha det bra de också). Jag röstar för miljön. Jag röstar för framtiden.

Det kanske inte är så svårt att räkna ut vad jag ska rösta på? Hoppas att ni tänker som jag!

/Hannah

SchizoHannah

Jag måste vara två skilda personer. Samtidigt. Det finns ingen annan förklaring. Hur kan jag annars hata mig själv för att jag latar mig och inte gör sånt som jag borde? Varför blir jag arg på min andra person(-lighet) när den inte har diskat, pluggat mer samt gjort den där transkriptionen?

Jag hatar mig själv. Det gör jag faktiskt. I alla fall den där andra personen som är jag. Jag vill ju ha ordning och reda. Ingen jäkla lathet. Jag vill inte sitta uppe sent när jag egentligen borde försöka sova ut för att morgondagen kommer vara fullproppad med saker jag borde ha gjort idag.

I hate myself. My other self.

Acta est fabula, plaudite!

(ja, förresten. jag och Cecilia har bestämt oss för att lära oss två latinska uttryck varje vecka eftersom vi är latinälskare båda två, men med dålig självdisciplin när det kommer till själva inlärningen av latin)

/H (och den andra H, ni vet!)

lördag 6 juni 2009

I need some French people

Men åh. Varför bor så gott som alla mina franska vänner i Frankrike? Kan de inte bo i Sverige? Jag behöver tio fransmän för min lilla språkvetenskapliga studie. Hittills har jag en. En! Snälla Matthieu som bor i Stockholm hjälpte mig, precis som han brukar när det kommer till skol- och franskrelaterade saker. Stackars människa. Han måste tycka att jag är hemsk som ringer så fort jag behöver hjälp. Le pauvre! Men jag tror att han vet att jag verkligen uppskattar hans hjälp.

Jag gör en liten jämförelse mellan svenska och franska svar i ett associationstest. Om det är någon som vill vara med (det tar 5-10 minuter) så kan ni höra av er eftersom jag fortfarande behöver ett par svenskar till. Problemet är att det måste vara per telefon eller i alla fall via msn eftersom jag måste höra/läsa svaren direkt. Jag antar att ingen känner någon fransman/fransyska som bor här i Sverige? Det är lite dyrt att ringa till Frankrike...

Jag hoppas att jag hittar mina före detta franska lärare på skolan på måndag. De är inte tillräckligt många, men de kanske kan hjälpa mig att hitta fler fransmän. Synd att jag inte är rik. Då hade jag bara kunnat ringa till alla jag känner i Frankrike.

Slut på struntprat. Nu blir det mat. Sedan blir det till att panta alla burkar vi har så att jag har råd att köpa något ätbart idag (yes, precis så pank är jag). Efter det ska jag och Cecilia ner till stan så att hon kan förtidsrösta. Själv har jag lovat David att vi ska rösta tillsammans imorgon när han kommer hem från Sweden Rock Festival.

Tack och hej för nu!

/Hannah

00:00

Jag hatar prepositioner i alla språk. Punkt.

/H

fredag 5 juni 2009

Översättningstenta

Nu har jag tenta om en dryg timme. Hoppas att det går vägen. Det är äntligen den sista tentan (nu räknar jag inte med projektet som ska vara inlämnat senast nästa vecka).

In omnia paratus!

/Hannah

torsdag 4 juni 2009

6 saker jag skulle föredra att göra framför att plugga

Älskade uku!

  • Äta glass
  • Vara ute i solen och få lite färg så att folk inte misstar mig för en albino (inget illa om albinos, såklart! det är bara det att det är trist att vara närapå lika ljus som en albino när man inte är en. om ni fattar?)
  • Sova
  • Spela gitarr/piano/ukulele och sjunga
  • Ta en välbehövlig dusch
  • Äta godis (som jag inte har gjort på 25 dagar!)
Vad skulle ni hellre göra idag? Än det ni faktiskt gör/måste göra, menar jag då!

Dags att träna på prepositioner eller något!

/Hannah (bored)

Mais pourquoi ?!

Varför är jag uppe klockan ett på natten? Jag har ingen aning. Kanske för att jag inombords ställer frågor av typen "hur fan kan man skriva article när det borde vara particle?", "fick jag ett enda rätt?", "varför pluggade jag inte mer!?" und so weiter, und so weiter.

Nej. Sängen. Nu. I mean it!

Godnatt.

/Hannah (som har en dålig smak i munnen)

onsdag 3 juni 2009

Dagens citat

(läs gärna föregående inlägg för att förstå citatet!)

"Men han måste ju kompensera oss för det här på något sätt! Antingen att alla får VG eller att han ger alla glass!".

- Cecilia är logisk.

/H

Good things, bad things

Jag var "duktig" och gick och gjorde tentan imorse. Bra, Hannah! Synd bara att det gick ganska dåligt. Men det får väl gå som det går. Jag borde ha prickat ett Godkänt i alla fall (en sucketisuck från ambitiösa Hannah).

När jag satt och gjorde tentan kom jag plötsligt till en fråga som verkligen var märklig. Man skulle jämföra två olika sätt att referera till dåtid. Problemet var bara att det inte gick att jämföra de två nämnda sätten på något bra sätt. Jag satt där och tänkte att människan måste ha skrivit "simple present" istället för "simple past" som hade gjort att frågan hade blivit vettig. Självklart var det bara okunniga skrivvakter där (alltså, de är säkert väldigt kunniga inom sitt/något område, men jag misstänker att dessa 60+ -tanter inte kan så mycket engelska), läraren hade redan gått. Det enda jag hade kunnat göra hade varit att gå fram till skrivvakterna och säga till dem att det måste vara fel på frågan. Då hade de varit tvungna att kontakta läraren. Problemet är bara att man aldrig kan vara säker på att man har rätt. Tänk om läraren får komma dit helt i onödan och att man blir dumförklarad på kuppen! Nej, ve och fasa, det ville jag inte vara med om. Dessutom verkade ingen annan bry sig (fast det är klart, de var säkert inte på den frågan exakt samtidigt!). Vad jag vill komma till är att vi träffade läraren ifråga precis efter tentan. Då frågade jag om det här och ifall det verkligen skulle stå "simple present", inte "simple past". Människan blir närmast förskräckt och ganska irriterad på sig själv. "Stod det verkligen det? Är du säker?! Men det ska det ju inte vara! Och jag som har kollat igenom tentan flera gånger!". Minst två personer till hade reagerat på detta, men vi var alla för fega för att gå fram och kalla på läraren. Allt för att inte bli dumförklarad och störa någon i onödan.

Jo. Jag vet. Jag är tråkigast i världen. I take pride in being boring.

1 tenta kvar. 1 uppsats kvar. På måndag kväll ska den här terminen vara över om allt vill sig väl.

Imorgon blir det plugg inför fredagens översättningstenta. Yippiedoo.

/H (trôkig)

tisdag 2 juni 2009

Sistaminutentankar

(varning för tentablogg, ja!)

Imorgon klockan nio har vi tenta. Jag har precis kommit hem från en studiestund med Cecilia. Vi funderar allvarligt på att göra omtentan i augusti istället. Seriously. Fast det är lite tråkigt att inte bli helt klar. Och att plugga extra under sommaren bara för att man var lat under vårterminen (eller snarare att man hade så sjukt mycket grejer i maj att man inte orkade mer).

Vem bryr sig egentligen om vad ett 'notional subject' är? Egentligen, alltså.

Mat. Nu.

/Hannah (hungrig och inte tillräckligt nervös med tanke på hur lite hon kan)

Bästa sättet att få mannen att sluta störa en när man pluggar grammatik

Jag: Vet du vad ett verb är? Det måste du ju veta! Och substantiv! Och adjektiv! Det vet du väl? Alla måste veta det. Det lär man sig i mellanstadiet eller något! Det är liksom allmänbildning. Men vadå, har du aldrig hört talas om adverbial? Men du har hört talas om subjekt och predikat? Så du menar att de hoppade över en satsdel när ni lärde er det? Kommer du ihåg vad ett substantiv var nu? Men verb, då? Men snälla du, jag måste ju lära dig lite ordklasser och satsdelar, alla måste kunna det, även om man inte använder det. Det hör till allmänbildningen!

Och nu ska jag luncha.

/H

måndag 1 juni 2009

Dagens fråga

Helsingborg (alltså inte Lund!) för något år sedan.

Men vem orkar plugga engelsk grammatik när det är runt 25 grader ute?! Va?! Inte jag i alla fall. Men jag gör det ändå. Bara för att jag måste. Men det går långt ifrån bra, om man säger så.

Vad trött jag blir. På mig och på grammatiken. Usch och fy och blä.

Nu borde jag hitta på något att äta. Dagens i-landsproblem, som alltid.

/Hannah (stressed out -> more stressed out -> Hannah)